Optreden en meedoen aan Ku(n)stroute Zijpe aan Zee? Meld je snel aan!

Via: info@kunstroutezijpe.nl

Met het mooie weer in aantocht is het weer tijd voor buitenevenementen, waaronder Ku(n)stroute Zijpe aan Zee. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Dit kunstfestival op het strand van de gemeente Schagen vindt plaats van vrijdag 31 mei t/m zondag 16 juni 2024. Tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee zullen bij en rondom de tien strandpaviljoens in Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten kunstenaars uit heel Nederland hun kunstwerken exposeren. Naast beeldende kunst zijn er in de weekenden verschillende theatervoorstellingen en bijvoorbeeld dans- en muziekoptredens geprogrammeerd. Wil jij optreden tijdens één van de weekenden van Ku(n)stroute Zijpe aan Zee, bijvoorbeeld met jouw band, koor, theatergroep of dansgezelschap? Of wil jij een workshop verzorgen? Neem dan contact op en meld je snel aan via info@kunstroutezijpe.nl.


Annet Meijering, voorzitter Kunstroute Zijpe: ‘De tien beeldend kunstenaars zijn al sinds vorige zomer vastgelegd en ook hebben wij al verschillende optredens geprogrammeerd. Maar wij zijn altijd opzoek naar regionaal talent. Wij merken dat veel artiesten het bijzonder vinden om op het strand op te treden. Het is natuurlijk ook een prachtige omgeving en een uniek decor. Dit zorgt automatisch voor een mooie sfeer. We hebben al verschillende optredens gepland staan. Van professionele muzikanten tot een kindervoorstelling over piraten. En van een speciaal optreden door een dansgezelschap bij het Palendorp in Petten tot een muziekavond gevuld door leerlingen en leerkrachten van het Regius College Schagen. Ook de openingsavond die op 31 mei in Callantsoog plaats zal vinden belooft bijzonder te worden. Een complete belevenis met beeldende kunst, straattheater, muziek, poëzie, dans maar ook bijvoorbeeld vliegerkunst. Het aanbod gedurende de gehele periode is heel divers en dat vinden wij als organisatie belangrijk.’

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Cultuurfonds NH, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

_Art.In.Motion - Dans _Art.In.Motion - Dans
_KeetKoor _KeetKoor
_Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans _Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans
_Team Fryske Draeken - Vliegerkunst- _Team Fryske Draeken - Vliegerkunst-