Bijzondere openingsavond Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op vrijdag 31 mei

Kunstfestival strand gemeente Schagen

Vrijdagavond 31 mei is het zover… Dan gaat Ku(n)stroute Zijpe aan Zee 2024 van start! Iedereen is welkom om deze openbaar toegankelijke avond, met unieke optredens, mee te maken. Vanaf 19:00 uur vinden er verschillende optredens plaats op het Dorpsplein van Callantsoog. Daar zal om 19:30 uur ook het officiële gedeelte van start gaan. Wethouder Puck de Nijs- Visser zal bij de grote trap op het Dorpsplein Callantsoog het startsein geven van de 26ste editie van Kunstroute Zijpe. Na de openingshandeling zullen de aanwezigen omstreeks 20:00 uur gezamenlijk een bijzondere strandwandeling maken over het strand van Callantsoog, van De Toko via Vos naar eindpunt De Stern. Tijdens deze strandwandeling wordt u verrast met beeldende kunst van Hendrike Huijsmans (Toko), CAKtwo (Vos) en Riesjart Bus (Stern). Ook zijn er verschillende optredens, denk aan dans, straattheater, muziek en zang, kunstvliegers en voordracht van poëzie.

Rond 21:30 uur wordt de avond feestelijk afgesloten door het Haarlems Straatorkest. Toegang is gratis. Er zijn geen zitplaatsen/ stoelen. Houdt qua kleding rekening met de weersomstandigheden. Bij slechte weersomstandigheden gaat de openbaar toegankelijke opening met strandwandeling helaas niet door. Bij twijfel over het weer, zie www.kunstroutezijpe.nl (http://www.kunstroutezijpe.nl).

 

Deelnemers openingsavond

Noctiluca (muziek), Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen (dans), Muziekvereniging Zijpe (muziek), Zeemeeuwmin (straattheater), Acro & Gym Callantsoog (acrobatiek), Art.In.Motion (dans), Team Fryske Draeken (vliegerkunst), Jantien Bijvoet (zang), KeetKoor (zang), Schrijversgroep Schagen, leerling Regius College, leerling Frankendael basisschool Callantsoog (poëzie), Rewind (zang en muziek) en Dance Centre J@M (dans). De techniek is in handen van Mario van Tol en Jasper Pliester van Stage-Life.

 

Programma 2024

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee is hét kunstfestival op het strand van de gemeente Schagen. Het vindt dit jaar plaats van 31 mei t/m 16 juni. Het hele programma van deze editie, met verschillende activiteiten en optredens, is te vinden op www.kunstroutezijpe.nl/agenda (https://www.kunstroutezijpe.nl/ag-32052-0/agenda). In het laatste weekend van mei wordt de Festival Kunstkrant met informatie over deze editie weer huis-aan-huis verspreid in de gemeente Schagen en zal de Kunstkrant eveneens op diverse locaties te vinden zijn. De krant is ook digitaal in te zien. Om de digitale versie te downloaden, klik hier (/content/32052/download/clnt/107558_24-06_-_Festival-Kunstkrant_-_Ku(n)stroute_Zijpe_aan_Zee_2024--DEFINITIEF_-_2_resized.pdf).

 

Ku(n)stroute Zijpe aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. de vele vrijwilligers, kunstenaars, artiesten, strandexploitanten, de sponsoren en fondsen, waaronder de gemeente Schagen, het VSB Fonds, Cultuurfonds Noord-Holland, Triade Huis voor de Kunsten, OFS en lokale ondernemers.

 

Screenshot 2024-05-21 at 14-34-08 Bijzondere openingsavond Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op vrijdag 31 mei Screenshot 2024-05-21 at 14-34-08 Bijzondere openingsavond Ku(n)stroute Zijpe aan Zee op vrijdag 31 mei
_Art.In.Motion - Dans _Art.In.Motion - Dans
_KeetKoor _KeetKoor
_Kunstenaarscollectief Caktwo - Mijnlief _Kunstenaarscollectief Caktwo - Mijnlief
_Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans _Pardans en Pardeux van Balletschool Schagen - Dans
_Team Fryske Draeken - Vliegerkunst- _Team Fryske Draeken - Vliegerkunst-